PROUD

Persbericht: Controversiële Amerikaanse wet perkt internetvrijheid enorm in en raakt sekswerkers het hardst.Sekswerkers overal ter wereld maken zich grote zorgen over de nieuwe Amerikaanse wetten FOSTA en SESTA. De wetten zijn zogenaamd ontworpen om mensenhandel tegen te gaan, maar de negatieve gevolgen voor internetvrijheid in het algemeen en sekswerkers in het bijzonder, zijn immens.

PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers in Nederland, bestudeerde de wet en deelt de zorgen. De wet leidt tot levensbedreigende situaties voor sekswerkers overal ter wereld.

De wet betekent dat Google Drive je bestanden kan bekijken en verwijderen, Skype je gesprekken afluistert en meekijkt met je video-calls, advertentiewebsites je voortaan weigeren, Reddit verschillende subfora heeft gesloten en ook op Instagram al accounts zijn verdwenen. Sekswerkers worden op deze manier gedwongen in extreem onveilige situaties hun werk te doen.

Maar de wet geldt dus absoluut niet alleen voor sekswerkers, maar voor iedereen die wel eens een doodnormale foto deelt, een dating-app gebruikt, porno kijkt of wel eens met een partner Skypet. Je mensenrecht op privacy is nergens meer veilig.

De wet gaat lijnrecht in tegen wat PROUD en grote mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en Human Rights Watch al heel lang zeggen. PROUD wil decriminalisatie van sekswerk zodat sekswerkers veilig hun werk kunnen doen, veilig toegang hebben tot juridische en medische hulpverlening en klanten bijvoorbeeld kunnen screenen om levensgevaarlijke situaties te voorkomen. Dat maakt deze wet onmogelijk.

PROUD maakt zich ernstige zorgen om deze gang van zaken en zal in samenwerking met onder andere NSWP, ICRSE, mensenrechtenorganisaties en andere sekswerker-organisaties er alles aan doen om de veiligheid en vrijheid van sekswerkers wereldwijd te beschermen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PROUD.
Woordvoering Dinah Bons 06 725 256
Perscoördinator Lynton Kwame Pers@wijzijnproud.nl

Twitter

Contact

info@wijzijnproud.nl
Maandag & dinsdag 11:00-17:00
+31 (0)628445537

Prostitutie Informatie Centrum
Enge Kerksteeg 3
1012 GV Amsterdam

Word lid!

Doe je sekswerk? Wordt dan lid bij PROUD! Dan krijg je het eerste sekswerknieuws in je inbox, altijd ondersteuning en een stem in de vereniging!
Meer informatie.