+31 (0)6 28445537 info@wijzijnproud.nl

Midden in de Rotterdamse Pride week organiseert Proud op donderdagavond 26 september een filmavond over sekswerk bij Door2Door. Een avond voor sekswerkers, bondgenoten en geïnteresseerden die sekswerkers een warm hart toedragen, om aandacht te vragen voor de positie en rechten van sekswerkers.

Door2Door is vanaf 18.00 open . De ruimte waar de films getoond worden, is vanaf 19:00 toegankelijk. Deze Rotterdamse editie van het Sexwork Film Fest zal dan worden geopend door PROUD, de belangenvereniging voor en door (ex)sekswerkers met een toelichting over de avond en een korte film over PROUD en sekswerk in Nederland.

Om 19.30 uur zal er een unieke vertoning zijn van de documentaire “Crossings: Stories of migrant sex workers”. Crossings is een door sekswerkers geproduceerde documentaire over de gevolgen van criminalisering voor migrerende sekswerkers in Europa en de krachtige manieren van hun verzet. Door het delen van hun ervaringen als vrouwen, mannen, migranten, LHBT personen, alleenstaande ouders, moslims, Roma en als sekswerkers dagen ze de vaak dominante sensationele beelden uit van alle sekswerkers als ‘geprostitueerde vrouwen’ of ‘slachtoffers van mensenhandel’. De film is van het Internationale Committee on the Rights of Sex Workers in Europe (ICRSE) en kan dankzij hen worden vertoond tijdens dit event in Rotterdam. Daarna zullen er Queer shorts worden vertoond, die gemaakt zijn door een lid van PROUD. Ook is er na iedere film ruimte voor een nagesprek.

Uiteraard wordt er gezorgd voor wat te drinken en popcorn 🙂

De films zijn in het Engels zonder ondertiteling.

Datum: 26 september 2019
Tijd: 19:00
Entree: gratis! Er zal een donatiebox zijn voor bezoekers die het werk van Proud op die manier willen ondersteunen.

Adres: Door2Door, Rochussenstraat 301 in Rotterdam
(loopafstand van metrostation Coolhaven, parkeren gratis in de wijk vanaf 18:00)

www.crossingsmovie.org
www.wijzijnproud.nl
www.door2doorrotterdam.nl