PROUD

Brief: schadelijk wetsvoorstel klantcriminalisatieDe ChristenUnie heeft, in samenwerking met de PvdA en de SP, een initiatiefwet voorgesteld die klanten strafbaar stelt. Het gaat om klanten die ‘redelijkerwijs moeten vermoeden’ dat een sekswerker slachtoffer is van mensenhandel.

PROUD beschouwt dit wetsvoorstel als ineffectief, onhaalbaar en met duidelijke negatieve
gevolgen voor de arbeidspositie van sekswerkers. Invoering van het wetsvoorstel zal niet leiden tot meer veroordelingen van misbruik, te meer omdat misbruik, (seksueel) geweld en mensenhandel al verboden zijn. Onderzoek van de National Rapporteur on Trafficking in Human Beings in Finland, waar vergelijkbare wetgeving is aangenomen, toont aan dat de wet niet leidt tot meer veroordelingen en zelfs schadelijk is voor sekswerkers.
In deze brief aan de minister van veiligheid en justitie, licht PROUD dit standpunt toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

info@wijzijnproud.nl
Maandag & dinsdag 11:00-17:00
+31 (0)628445537

Prostitutie Informatie Centrum
Enge Kerksteeg 3
1012 GV Amsterdam

Word lid!

Doe je sekswerk? Wordt dan lid bij PROUD! Dan krijg je het eerste sekswerknieuws in je inbox, altijd ondersteuning en een stem in de vereniging!
Meer informatie.